de bästa madrasser för äldre pensionärer

Vid bestämning av bästa madrass för äldre pensionärer, det finns viktiga faktorer att ta hänsyn till. Samtidigt köper ett minne skum, traditionell spole, latex eller andas madrass är möjliga alternativ, måste din allmänna och särskilda hälso- och sömnmönster övervägas. Charles Cefalu, MD, chef för geriatrik vid Louisiana State University, föreslår på WebMD webbplats som du balansera behovet av stöd för nacke, ben och rygg att se till att du har kudde och stöd.

Den bästa madrassen för äldre pensionärer måste ta hänsyn till köparens hälsa och sömnhistoria. Till exempel, om en äldre upplever sömnstörningar på grund av medicinska tillstånd som blodcirkulations benproblem, en justerbar madrass och säng kommer att förbättra blodcirkulationen och slappna av musklerna. De med lägre ryggsmärtor, kan behöva en madrass som är fastare, såsom en justerbar luftmadrass. En patient som lider av övre rygg och nackvärk bör överväga plusher sängkläder som kan göra det möjligt för bröstområdet och huvud, “att sjunka ner i sängen för att stödja halsområdet” enligt hemsidan Dynamic kiropraktik.

När du är redo att välja en madrass, se till att du avsätta tid att besöka några platser samt tid för att bedöma flera madrasser på varje plats. Vid testning madrassen, anser att detta är ett större inköp som kommer att avgöra din sömn komfort för de kommande åren, så ta 15 till 20 minuter för varje madrass du är intresserad av. Gå igenom dina olika sömnmönster och ligga på din sida, magen och ryggen. Dessutom, försök shopping för en madrass senare under dagen när du kan känna mindre pigg och behaglig, föreslår Roger Herr, PT, en talesman för American Physical Therapy Association.

Ett minne madrass kan vara ett fantastiskt urval för äldre pensionärer på grund av förmågan hos skummet att omforma runt kroppen, vilket kan eliminera tryckpunkter på kroppen. En av de hälsofördelar denna typ av madrass ger kroppen är en lugnande effekt på muskler och värkande leder, när de vaknar, det finns ingen gemensam och muskelvärk. Denna typ av madrass, även känd som viskoelastiskt skum, skiljer sig från vanligt skum eftersom det blir elastiskt i högre temperaturer, eftersom det reagerar på kroppsvärme och ger en flytande känsla i kroppen.

Annan madrass typ som är fördelaktigt för äldre äldre är det andnings madrass som har en öppen cellstruktur. Detta är en madrass som tillåter luft att strömma fritt inom madrassen, vilket orsakar mindre muskelstelhet under vintermånaderna. Seniorer, som spädbarn, har känsliga organ och behöver en madrass som orsakar mindre obehag på grund av frigidness vid kallt väder eller att inte dela ut varm luft bättre i varmare månaderna, enligt hemsidan American Chronicle.