effekterna av Seroquel på dementa

Seroquel är en förskrivna läkemedel används för att behandla bipolär sjukdom. Det är effektivt att hjälpa patienten manövrera toppar och dalar av bipolär sjukdom. Även om bipolär sjukdom kan visas med demens, är Seroquel inte en godkänd behandling för demens.

Seroquel är en FDA-godkända läkemedel för att behandla bipolär sjukdom. Det är tippad som en stämningsstabiliserande läkemedel att utjämna toppar och dalar av bipolär sjukdom. Man tror att Seroquel kan reglera kemisk obalans i hjärnan. Vissa biverkningar av Seroquel dåsighet, förstoppning, viktökning, yrsel och svaghet.

Demens är förlusten av psykiska funktioner såsom tänkande, resonemang och minne. Dessa symtom blir så allvarlig att den stör det dagliga livet. Demens kan orsakas av Alzheimers sjukdom, drog- och alkoholmissbruk, medicinering biverkningar, kemisk obalans och andra sjukdomar.

Seroquel har inte godkänts som en medicin för behandling av demens. En studie som rapporterats av British Medical Journal 2005, fann att Seroquel försämrats demens hos äldre patienter. En annan bieffekt av Seroquel användning är ett tillstånd som kallas Seroquel Ilska, vilket är en oförmåga att kontrollera sin humör på grund av användningen av Seroquel. Detta tillstånd är mycket vanligare hos äldre vuxna.

Det finns flera advokatbyråer som bedriver grupptalan mot AstraZeneca, tillverkaren av Seroquel. Kärandena hävdar illegal marknadsföring och bedrägeri och att AstraZeneca var medveten om de många farorna med Seroquel men inte råda allmänheten.

Kontakta en läkare innan du tar Seroquel eller andra mediciner för demens.