skillnaden i maxidynor och ultratunna kuddar

Gynecologically sett är alla bindor kallas maxi pads. I grund och botten, dessa kuddar finns i två tjockleksvariationer-tjocka och ultra tunna. Kvinnor bär dessa bindor att absorbera blodflödet under menstruation, postnatal period eller andra vaginala relaterade operationer. Att välja mellan maxi kuddar och ultra tunna kuddar beror inte bara på en kvinnas komfort och blodflöde, men också hennes nivå av fysisk aktivitet.

De två vanligaste typerna av bindor är maxi kuddar och ultra tunna kuddar. Maxi kuddar har högre absorptionsförmåga, medan ultratunna kuddar erbjuder diskret skydd. Maxi kuddar finns i tre underkategorier: regelbunden, super och natten kuddar. En vanlig kudde erbjuder en mitten-range absorptionsförmåga och storlek. En super absorberar mer flöde än en vanlig kudde, medan natten kuddar är längre i storlek för att förhindra läckage under sömnen.

Maxi pads har i allmänhet ett mjukt, absorberande dyna. Bomull används ofta för att uppnå komfort. Ultratunna dynor, å andra sidan, är gjorda av komprimerade, absorberande kärna, vilket gör dem tunnare. Denna komprimerade kärna är vanligen tillverkade av pappersmassa eller bomull med inbyggd superabsorberande pulver från råolja eller växt stärkelse. Ytterligare funktioner kallas vingar eller flikar hålla dynan på plats. Vissa kuddar är också doftande att blockera lukt. Vissa till och med komma i olika former för att passa konturen av underkläder.

Först fundera absorptionshastigheten av dynan. Välj en dyna som bäst absorberar blodflödet och håller dig torr. För det andra, tänk på komfort. Vissa människor är bekväm med tjocka kuddar och andra är bekväm med tunna kuddar. Comfort verkligen beror på dina fysiska aktiviteter. Slutligen, vara bekant med andra funktioner som lim vingar eller olika kontur mönster. Dessa extra funktioner att förhindra läckage och pad glidning.

Maxi kuddar och ultra tunna kuddar finns i de flesta livsmedelsbutiker, apotek och även i offentliga badrum och toaletter. Skolsköterskor och kvinnors vårdcentraler kommer också att ha kuddar. Individuellt förpackade sanitetsbindor är också tillgängliga, så att du kan bära en enda dyna runt i väskan diskret. Vissa tillverkare av maxi kuddar inkluderar individuella rengöringsdukar knutna till varje individuellt förpackade pad, för ökad kvinnlig hygien.