Triceps muskelskada symptom

Triceps brachii är musklerna i överarmen som ansluter till de ben i armen. Arbetar motsatt biceps, triceps är ansvariga för förlängning av armen, vilket den gör genom att dra i ulna vid armbågen. Skador ofta ett resultat av att lyfta för mycket vikt eller utföra repetitiva rörelser. Underlåtenhet att värma upp innan träning ökar risken för skador, liksom övervikt, dålig kost och överexploatering av biceps.

Den primära symptom på muskelskada är smärta eller ömhet. I fallet med en triceps skada, skulle smärta inträffa om en förlängning av underarmen och att fokuseras vid den övre delen av ryggen av armen. Muskelsmärta kan bero på en mängd olika orsaker, men bör skiljas från ren ömhet som är resultatet av ansträngning utan skador.

Muskel svullnad kan också förekomma för en mängd olika skäl, vanligtvis ackumulering av vätska i muskeln. Svullnad kommer att lokaliseras vid stället för den stam, som skulle vara var som helst från armbågen upp till nära bogen på baksidan av armen i fallet med en triceps skada. Svullnad vid armbågen kan indikera skador på senor som förbinder de triceps till benen av armen.

Mindre allvarlig skada, såsom överanvändning, repetitiva rörelser eller uttorkning kan resultera i muskelspasmer. Dessa är okontrollerad, och ofta smärtsamma, sammandragningar av muskeln. Triceps utgör cirka 60 procent av armens muskelmassa. En spasm i triceps kan resultera i oavsiktlig rörelse av armen.

Minskad styrka är ett vanligt symptom på muskelskada. En akut muskelskada eller stam resulterar vanligtvis i omedelbar svaghet. Andra skador kan producera reducerad styrka över tiden. Triceps skador skulle begränsa den kraft med vilken underarmarna kan förlängas.