vad är Gin Blossoms?

Gin Blossoms är en allergisk reaktion mot alkohol som orsakar ansikte och hals – och ibland andra områden av kroppen såsom bålen – blir röd och varm. Detta tillstånd kallas alkohol spola reaktion eller asiatiska flush reaktion på grund av dess höga prevalensen i den asiatiska befolkningen.

Alkohol spola reaktion har varit känd i asiatiska populationer i tusentals år, men ingen visste vad som orsakade det tills nyligen. Under 2010, en forskare vid namn Bing Su upptäckte att alkohol spola reaktion har en genetisk orsak. Allelen ADH1B * 47 har en mutation som orsakar alkohol spola reaktion, och att mutation utvecklades ungefär samtidigt som ris första domesticerade och jäst i alkohol. Bing Su theorizes att denna reaktion är en evolutionär utveckling som har en skyddande effekt mot alkoholism, som stöds av det faktum att personer med alkohol spola reaktion har en lägre risk för alkoholism.

Alkohol spola reaktion orsakas av en allergisk reaktion mot alkohol. När du konsumerar alkohol, börjar kroppen en komplex process att bryta ner det. För det första är den alkohol som bryts ned till acetaldehyd av ett enzym kallat alkoholdehydrogenas eller ADH. När det händer, en andra enzym som kallas ADH2 bryter acetaldehyd i ättiksyra, och efter att andra enzymer bryter ättiksyran i kol och vatten. Bristen hos personer med alkohol spola reaktion uppstår med ADH2. I stället för att producera ADH2 är en defekt enzym som produceras. Som ett resultat, i stället för att brytas ner, acetaldehyd går in i blodomloppet, där det orsakar den karakteristiska flush reaktionen.

Alkohol spola reaktion är inte en ofarlig flush. Acetaldehyd, är produkten av alkohol som inte bryts ned av den defekta enzymet, ett giftigt ämne. I själva verket är acetaldehyd ännu mer toxiska än alkohol och är det ämne som orsakar en baksmälla. För dem med alkohol spola reaktion, ansiktsrodnad, sömnighet, ökad hjärtfrekvens, lågt blodtryck och yrsel kan bero på uppbyggnad av acetaldehyd i systemet, vilket gör dem att känna sig mycket sjuk även efter en liten mängd alkohol. Med tiden kan alkoholkonsumtion leda till organskador och även dödsfall.

Den bästa behandlingen för alkohol flush reaktion är att inte dricka eller att upphöra med att dricka när symptom på flush börjar. Vissa sjuka förespråkar krävande stärkelse eller sockerhaltiga livsmedel innan du dricker eftersom stärkelse och socker coat magen och hålla symtomen borta. Andra rekommenderar att produkter som innehåller Famotidin, en ingrediens som finns i halsbränna lättnad mediciner. Dessa åtgärder inte hindrar inte alkohol spola reaktion, eftersom de inte kompenserar för den defekta enzymet, så den bästa lösningen återstår att avstå från att dricka.