Vad är skillnaden mellan munvatten och munsköljmedel?

Munhygien är mycket viktig i bibehållandet av tänderna. Tandborstning och tandtråd tänderna är avgörande för att bibehålla sin hälsa. Men dessa två alternativ ibland missar att döda alla bakterier i munnen. Det är viktigt att använda en bakterie dödande vätska för att angripa dessa bakterier. De kan gömma sig mellan de sprickor där normal tandborstning eller tandtråd miss.

Munvatten ger normalt en brännande känsla i munnen på grund av mängden alkohol i vätskan. Munvatten hålls i munnen under minst 60 sekunder efter din klar borsta tänderna med tandkräm. Detta kommer att döda eventuella kvarvarande bakterier.

Munsköljmedel hjälper till att kontrollera dålig andedräkt förutom att bidra till att förhindra en uppbyggnad av plack på tänderna. Munsköljmedel normalt swished i munnen under minst 60 sekunder före tandborstning och tandtråd.

Den främsta skillnaden mellan munvatten och mun skölj är att en används före tandborstning och den andra används efter tandborstning som anges på de instruktioner som finns tryckta på baksidan av varje produkt.