vad som är en mjuk vrist cast?

En mjuk gjutna är en annan typ av rösterna än den traditionella gips. Mjuka kastar är gjorda av glasfiber och erbjuder större flexibilitet än traditionella kast. Mjuka avgjutningar används ofta för ankelskador eftersom teorin om “walking bort det” är fördelaktigt för de flesta ankelskador. Möjligheten att använda ankeln under läkningsprocessen kan påskynda läkning och återställa fotled till 100 procent prestanda strax efter rösterna tas bort.

En mjuk gjutna är en typ av gjuten tillverkad av halvflexibel glasfiber i stället för från den traditionella gipsmaterial. Glasfiber rösterna liknar gips, men det är inte så svårt. Detta gör det möjligt för bäraren att röra sig något och fortsätter att använda musklerna runt ankeln i en liten mängd. Glasfiber gjutna har en bomulls interiör precis som en gipsgjutstycket för att hålla ankeln bekvämt medan den är i den gjutna.

Eftersom en mjuk gjuten är inte rörelse fritt, kan det inte användas med ben som måste sitta alldeles stilla för att läka. Rena raster och skjuter ben kan vanligtvis inte fastställas med en mjuk rösterna. Emellertid hårstreck frakturer, rivna ligament och rivna muskler dra nytta av användningen av en mjuk gjuten. Med dessa skador är inte bara säker viss rörelse, det är faktiskt uppmuntras i vissa situationer. Mjuka kastar används också med djur ofta för brutna ben ben.

Det finns många fördelar med att använda en mjuk gjuten för fotled skador. Den största fördelen är att ankeln kan förflyttas något. Detta tillåter musklerna runt ankeln att ingripa, vilket förhindrar muskelatrofi medan gjutna är på kroppen. Flexibiliteten hos den gjutna förhindrar också den ledstelhet som åtföljer en hård gjuten i så många fall. Den flexibla naturen hos den gjutna kommer också att förebygga trycksår ​​visas på ankeln på grund av det obehagligt tryck av gips.

Det finns vissa nackdelar. Den huvudsakliga nackdelen är att det inte kan användas för varje fotled skada. Det också är bunden till alla de vård förfaranden som en gipsavgjutning är bundna till. En glasfiber gjutna kan inte tvättas. En mjuk gjutna är också mottagliga för att bryta om för mycket tryck appliceras på rösterna. Fotleden kan svälla när rösterna placeras över vristen.

Den mjuka rösterna är lätt att applicera och fortsätter snabbt. För det första är ankeln problemet åtgärdas och korrigeras. Sedan ankeln är belagd med mikroskum eller gjuten vaddering. Det gjutna materialet är indränkt i vatten för att mjuka upp den. Läkaren sveper därefter det gjutna runt vadderad område. När den gjutna appliceras är ett yttre skikt ibland används för att skapa extra skydd.