Vilka är farorna med badtunnor?

En badtunna kan ge en lugnande och avkopplande blöt, men det kan också förvandlas till en bubblande kittel av infektion och nackdelar om viss försiktighet inte beaktas. Vissa människor, såsom de på vissa mediciner eller är gravida, bör nog hoppa i bubbelpoolen helt och hållet. Andra kan njuta av ett dopp, så länge den hålls relativt kort och några riktlinjer följs.

Maximal tid i en badtunna bör inte vara mer än 20 minuter. Det kan tyckas ganska kort, men längre kan leda till uttorkning eller din kropp blir alldeles för överhettad.

Hot tub temperaturer bör hållas mellan 100 och 102 grader F. Om de inte är, kan bakterier frodas och göra människor sjuka. Vissa vattenburna infektioner gemensamma med badtunnor som inte är tillräckligt varmt eller rent nog omfatta en form av lunginflammation som kallas legionärssjuka och pseudomonas follikulit, vilket resulterar i varfyllda, röda blåsor. Soakers kan också bli sjuka från luftvägarna och öroninflammationer om de dränka sina huvuden under vattnet. Badtunnor som är för varmt kan skada huden.

Gravida kvinnor bör undvika badtunnor eftersom värmen gör sina kroppar för varmt för att vara säkra för ofödda barn. Barn som är alltför varmt av en livmoder kan skadas eller dödas.

Den som tar blodförtunnande medel för ett befintligt skick, såsom de med hjärtsjukdom eller koagulering problem, bör undvika eller kraftigt begränsa sin tid i en badtunna. Blodförtunnande medel kan göra kroppen mycket känsliga för höga temperaturer, vilket resulterar i yrsel eller illamående. På samma sätt bör de som är på blodtryck medicinering be sina läkare innan du njuter av en blöt. Andra receptbelagda läkemedel kan också göra folk yr eller sederade, två fler anledningar undvika en badtunna.

Badtunnor kan vara livet för en part, för säker, men de kan också leda till döden om festprissar inte är försiktig. Folk som är berusade eller som har ätit stora mängder alkohol eller droger bör definitivt undvika en badtunna. Finnas under påverkan snedvrider resonemang och motorik, vilka båda kan leda till drunkning eller andra problem från överblötläggning.