vitaminer för att öka manliga libido

Som män ålder, börjar deras sexlust naturligt att minska. Även läkemedel som Viagra och Levitra arbete som en kortsiktig lösning för många män, kan en informerad resa till mataffären vara en friskare, mer naturligt sätt att återställa din manlighet. Vitaminer finns i många populära livsmedel är allmänt kända för att öka manliga libido. Vidare kommer en hälsosam kost bromsa åldrandet och förebygga sjukdomar som själva kan störa en normal sexlust.

Testosteronnivåer spelar en viktig roll i manliga libido. Zink ökar produktionen av detta hormon. Det ökar också din spermier och hälsa. Följaktligen kan ett otillräckligt zinkintag att resultera i låga spermieantal och fertilitetsproblem. Förutom att öka sexlusten, zink ökar också immunförsvaret. Livsmedel rika på zink inkluderar ostron, kyckling, biff, ägg, jordnötssmör, pinjenötter och mjölk.

Vitamin E ökar också produktionen av testosteron och kan öka fertiliteten. Sparris är rik på vitamin E samt senap greener, rovor, brysselkål, blåbär och broccoli. Förutom att bevara libido, vitamin också kan hjälpa till att förebygga eller behandla akne, diabetes, PMS, och stroke.

Flera B-vitaminer hjälper till med manliga libido, inklusive B5, B6 och B12. Avokado är rik på B6. Ägg är en stor källa till B5 och B6 som också minska stress och balans hormonnivåer. Lax och andra typer av fisk har B5 och B6 samt B12 som garanterar en god reproduktiv hälsa.

Nästan hälften av den manliga kroppens selen återfinns i nyskapande kanaler och testiklar. Selen hjälper spermieproduktionen. Livsmedel med hög selenhalt inkluderar paranötter, tonfisk, ostron, atlantisk soldatfisk och vetemjöl.

Magnesium ökar produktionen av könshormoner såsom östrogen, androgen, liksom olika signalsubstanser som ökar sexlusten. Magnesium-rika livsmedel innehålla kronärtskockor, bananer, torkade fikon, plommon juice, yoghurt, spenat och potatis.