de tio saker som behövs för att överleva för livet

Vad som krävs för att leva bekvämt beror på varje individ. Men det finns grundläggande saker varje människa behöver för att överleva. Överlevnad beror på fysiska och immateriella tillgångar som livnär din kropp liksom dig.

Kanske den mest kritiska elementet för överlevnad är syre som ger oss möjlighet att andas. Oavsett om ditt problem är brist på luft, dålig luftkvalitet eller ett fysiskt tillstånd som begränsar din lungkapacitet, kommer du förmodligen lida hjärnskador eller dö om din syretillförsel är avskuren under längre tid än tre minuter. Personer som drabbad av emfysem eller svår bronkit kan intyga detta.

Den mänskliga kroppen består av cirka 70 procent vatten. Du kommer inte att vara länge utan denna viktiga substans. I extrema värme situationer kan du bli uttorkad och börjar uppleva problem inom några timmar.

Mat, medan inte lika kritisk som vatten, är också nyckeln till överlevnad. Människor som har överlevt hungerstrejker visar att människor kan leva en längre tid utan att äta. Utan ordentlig hydrering, kroppen kommer bara att pågå mellan 40 och 70 dagar utan mat.

Om du förlorar en natts sömn, kommer du troligen att grouchy nästa dag. Fortsätt detta mönster för mer än en natt eller två och du kommer att växa mer yrande. Utan rätt mängd sömn under en längre tidsperiod, kroppens processer som hormonproduktion behövs för korrekt kroppsfunktioner börjar att stängas.

Oavsett om det är ett tält eller en takvåning, med tillräckligt skydd för att skydda dig från väder och vind är nyckeln till överlevnad. Oavsett inkomst människan behöver någon form av skydd mot vind, regn och snö att leva. Den mest effektiva formen av skydd bestäms av din omgivning.

Inte bara är det viktigt att ha skydd mot väder och vind, är det också viktigt att ha skydd mot attacker av något slag. Encounter en alltför många vilda djur eller galningar med en pistol och du kommer inte att leva länge. Beväpna dig på något sätt mot attacker från människor och djur rovdjur eller att ha någon som kan skydda dig, ger en känsla av trygghet och leder till en längre livslängd.

God hälsa är inte nödvändigtvis avgörande för överlevnad, men en viss nivå av allmän hälsa är viktigt. God hälsa kommer att avgöra kvaliteten på ditt liv och oftast leder till en längre livslängd. En livstid av hälsosamma vanor, inklusive tillräcklig motion och förbrukning av näringsrika livsmedel, bidrar till en längre överlevnad.

Oavsett om ett samhälle valuta eller enhet för handel, är avgörande för överlevnad en inkomstkälla. I vissa länder, kanske du inte behöver en stor summa pengar för att överleva till följd av lägre levnadskostnader men du fortfarande behöver något sätt att betala dina räkningar. Även om sjuk och inte kan arbeta, är kritisk generösa vänner och släktingar eller statlig stöd. Innan tillkomsten av kontanter, människor runt om i världen används varor och tjänster till bytes och handel.

Tittare som bevittnade Tom Hanks skapar en vän som heter Wilson ur en volleyboll i filmen “Castaway” såg betydelsen av kamratskap för överlevnad. Att vara ensam och har ingen med vem man ska dela ditt liv kanske inte döda dig så fort som hunger eller uttorkning, men det kommer så småningom urholka din vilja att överleva. Som har den kärlek och anslutning av åtminstone ett husdjur är kritisk.

Avskurna själv från något sätt att kommunicera med omvärlden och din överlevnad kommer att vara begränsade. Kommunikation är viktigt i allmänhet för sällskap och hjälper dig genom svåra tider. Dessutom, om du behöver hjälp, kalla på hjälp är kritisk. Äldre personer med fysiska problem vet detta och utrusta sig med en automatisk uppringningssystem när de bor ensam.