vad är en tand teleskop krona?

Saknade tänder inte bara göra det svårare för en person att tala och äta, men det sänker också självkänsla. Byte av tänder med teleskoptandkronor är ett alternativ för att lösa detta problem.

Teleskoptandkrona uppfanns i Tyskland. Därför är det också känt som den tyska kronan. De allra flesta (99 procent) av teleskoptandkronor tillverkas i Tyskland, enligt Hannover Dental Center.

Teleskoptandkronor består av två delar. Primära kronor är cementerade över preparerad tänder för rekrytering. Sekundära kronorna glida över de primära och kan tas bort. De hålls på plats väl på grund av friktionen som produceras med de primära kronorna.

Enligt Hannover Dental Center, teleskoptandkronor ger många fördelar, inklusive förhindrande av benförlust, förbättrad tal, bättre käkjustering och effektivitet när man tuggar.

Komma teleskopkronor kan kräva metall bågar i den övre och undre käken som spänner över taket i munnen och baksidan av botten tänder. Också, kronorna behöver tas bort en gång om dagen för rengöring.

Initiala kostnaden kan bli dyrt, men följdkostnader är låga. Enligt Hannover Dental Center, cirka 80 procent av patienterna fortfarande har alla tänderna efter 10 år, och de är lätt justeras vid behov.