saker att göra när du är hyper

Hyperaktivitet är en känsla av intensiv ångest i kombination med en överdriven mängd energi. Det kan orsakas av något så enkelt som intag för mycket socker genom en godis och läsk binge till exempel. Hyperaktivitet kan också orsakas av trevliga känslor och handlingar som glädje och skratt som beror på den humoristiska samtal med vänner. Överdriven skratt kan omedelbart väcka en persons energinivåer inom loppet av några sekunder och bildligt injicera dem med en stor mängd energi i en liten tidsram.

Vissa använder videospel som ett sätt att fly från gränserna för verkligheten i syfte att uppnå en känsla av tillfredsställelse inte uppnås på annat sätt. En person kan faktiskt utnyttja handlingen att spela ett videospel som en distraktion för att dränera energi på ett säkert, roligt sätt. I detta avseende, videospel bli ett verktyg för personen att fokusera energi på något.

Ett annat sätt en person kan hantera känslan hyper är genom övning. Motion hjälper personen förbruka energin inne på ett produktivt sätt.

Planering medan känslan hyperaktiv är faktiskt värt, eftersom personen kanske kan åstadkomma mycket på kort tid. En hyper person kan känna att ingenting är uteslutet och inget hinder är oöverstigliga. Detta skapar positivitet när man planerar, när det är dags att verkställa planen kommer spänningen tidigare kände förhoppningsvis tillräckligt med motivation att följa upp med planen.

Meditation ger en passiv alternativ till alla de tidigare nämnda aktiviteter i hanteringen av hyperaktivitet. Meditation rensar sinnet och gör det möjligt för en person att gräva djupt för att förstå en individuella karaktär. För dem som tycker att detta alternativ spännande, notera att alla försök att meditera medan känsla hyper kan vara svårt, studiemetoder i förväg för att utöva självkontroll och börja utveckla starkare viljestyrka.