vad händer om du andas komet?

Bleach är inblandade i fler hushåll förgiftningar än någon annan kemikalie. Inandas lösningsmedel som innehåller blekmedel, såsom Comet, orsakar en mängd olika farliga biverkningar. Comet, och många andra liknande rengöringsmedel, innehåller farliga kemikalier, såsom natriumhypoklorit, även känd som blekmedel, som kan orsaka allvarliga kort- och långsiktiga biverkningar vid inandning.

Ångorna från Comet kan orsaka irritera hud, ögon och slemhinnor, enligt Comet egen varningsetikett. Professionella städare som regelbundet utsätts för ångor av rengöringsmedel bör använda masker för att skydda sig från överexponering för skadliga ångor.

Andas Comet är särskilt farligt för personer med hjärtproblem eller som har kroniska andningsproblem såsom emfysem och astma. Personer med dessa hälsoproblem rekommenderas inte att använda Comet med en hälsovarning Etiketten på behållaren.

Natriumhypoklorit kan reagera med organiskt material i vår miljö och skapa mycket cancerframkallande ämnen. Dessa föreningar, vid inandning, kan öka våra chanser att smittas av vissa former av cancer, såsom testikelcancer och bröstcancer, enligt Joyce E. Meredith, Ph.D. och West Virginia University.

De föreningar som bildas av blekmedel och organiska material kan också imitera funktionen hos mänskliga hormoner, enligt Meredith. Detta kan orsaka allvarliga hälsoproblem, såsom skador på kroppens endokrina och immunsystem, liksom ett lågt spermieantal.

Även om allvarliga hälsoproblem inte uppstår, kan andas in Comet har mindre men ändå smärtsamma och obehagliga biverkningar. Dessa inkluderar en förvirrad utseende, en sprängande huvudvärk och ett rött utslag runt områden som varit i kontakt med ångorna.

I vissa fall, ett psykologiskt beroende eller missbruk av inandning av lösningsmedel, såsom Comet, kan utvecklas. Beroende av inandning lösningsmedel kan vara svåra att behandla och ökar chanserna att utsättas för högre koncentrationer av blekmedel och andra skadliga kemikalier.