vad som är gurkmeja rot?

Gurkmeja roten är ett utdrag av perennen som används för att göra krydda, gurkmeja. I ingefära familj, är gurkmeja den viktigaste ingrediensen i curry, som ofta används för att smaksätta livsmedel från Indien. Gurkmeja används också vid framställning av amerikansk senap. Innehållande en nyckelkomponent som kallas curcumin, gurkmeja roten är bra för kroppen av många skäl.

Även känd som indisk saffran, är gurkmeja rot vanligen skalade, sedan kokas, torkas och mals till ett pulver. Gurkmeja roten är en huvudingrediens i Worcestershire sås och används som en livsmedelsfärg i smör, ost och fruktdrycker,. Finns i tropiska regioner i södra Asien, är ovan jord och underjordiska rötter används som en naturlig livsmedelstillsats och läkemedel tonic. Att ha en något bitter smak, har gurkmeja roten starka antioxidativa egenskaper som är till nytta för kroppen.

Curcumin är en phytochemical finns i gurkmeja innehåller antioxiderande egenskaper som förhindrar bildandet av fria radikaler, och neutraliserar befintliga. Curcumin kan köpas i kapselform, i ört butiker och hälsokostbutiker,. Curcumin har blodförtunnande egenskaper och bör inte tas av någon tar antikoagulantia.

Bra för alla artrittillstånd kan gurkmeja tas i form av curcumin i kapselform för att lindra smärta och inflammation. Gurkmeja kan också vara till hjälp för dem som lider av fibromyalgi. Även om det kan ta några månader att ta curcumin att uppleva en förbättring, följa den rekommenderade doseringen på förpackningen och vänta tålmodigt på resultatet.

Curcumin finns i gurkmeja roten hjälper till att stoppa precancerous förändringar inom DNA och stör de enzymer som orsakar cancer progression också. Curcumin hjälper till att blockera giftiga ämnen som kallas mutagener från att attackera cellen.

Gurkmeja roten hjälper cirkulationssystemet genom att förbättra blodkärlet hälsa. Det stoppar oxidationen av kolesterol, som skyddar artärerna från plackbildning. Gurkmeja innehåller viktiga näringsämnen inklusive: C-vitamin, vitaminer B-1, B-2 och B-3, kalcium, järn, mangan, fosfor, kalium och zink.

Gurkmeja rot skyddar levern mot gifter och stimulerar utsöndring av galla. Giftiga föreningar stoppas från att nå eller orsaka en reaktion på kroppsvävnader. Det kan till och med förhindra grå starr,. Enligt Phyllis Balch i sin bok, “Recept för Nutritional Healing” gurkmeja har visat en förmåga att förhindra spridningen av HIV i laboratorietester. Gurkmeja är också studeras för dess effekter på Alzheimers sjukdom och cystisk fibros.