de negativa effekterna av naturgas

Naturgas brinner renare än andra fossila bränslen, såsom kol. Medan renare, är det inte 100 procent ren. Den består huvudsakligen av metan, med några andra spårgaser, inklusive propan. Naturgas har flera negativ i alla stadier av dess användning, från brunnsborrning till transport genom rörledningar och slutligen när den bränns för energi.

När naturgas förbränns, den producerar koldioxid. Natural Gas Supply Association påpekar att 117,000 pounds av koldioxid produceras för varje miljard BTU (British Thermal Unit, ett mått på värmekapacitet) brända. Koldioxid fällor värme i den övre atmosfären och därmed kallas en växthusgas. Under 2011 koldioxidgas var en av de främsta orsakerna till den globala uppvärmningen, enligt The Natural Gas Supply Association.

Naturligt förekommande naturgas sipprar från havsbotten, ibland kraftigt. Detta stör det marina livet, enligt Stanislav Patin. Effekterna är beteende, såsom ökad excitation. Ytterligare exponering på hög nivå leder till fiskdöd av förgiftning. Mr Patin noterar också att många gasledningar kör under vattnet. Om dessa rörledningar läcka eller brista, kommer skadorna att vara överdriven.

Borrning efter naturgas stör markmiljön. Ett team av kanadensiska forskare i detalj effekten i en rapport på kanadensisk borrningar i Alberta från 1997 till 2007. Forskarna upptäckte att ökad trafik och annat borr genererade buller och i övrigt störs fågelpopulationer. Två fågelarter, präriepiplärka och präriesparv, minskat i antal, medan Savannah Sparrow ökat. Forskarna konstaterade att totalt sett effekterna på miljön var negativa.

Naturgas går genom tusentals miles av rörledningar. Dessa rör, över tiden, korrodera och försvagas. Om en rörledningsbrott, är möjligheten stor att gasen kommer att explodera. Naturgas Watch Organisation uppgav att 2006-2011, korroderade eller skadade rör bidragit till explosioner i Massachusetts. I Carlsbad, New Mexico, en explosion i 2000 dödade 12 personer, som rapporterats av Suburban Energy Management Project. Medan pipeline företag övervaka rören noggrant behöver korroderade rör och mänskliga fel uppstå. Med brandfarlig gas linjer som löper genom befolkade områden skapar en fara för den allmänna befolkningen om rören inte vårdas.