de säkraste blodtryck läkemedel på marknaden idag

Majoriteten av högt blodtryck mediciner anses säkra, även om vissa biverkningar kan upplevas med vissa mediciner. Individer som också har andra hälsoproblem bör vidta särskilda typer av läkemedel som kommer att behandla alla förhållanden. Även vissa typer av lågt blodtryck är inte lämpliga för äldre patienter. Fyll i en läkare om eventuella andra hälsoproblem du har och ställa frågor om det finns några problem i förhållande till möjliga, men ovanliga, biverkningar.

Diuretika är vatten piller som sänker blodtrycket genom att spola ut den mängd natrium som är närvarande i kroppen. Stora mängder av natrium tenderar att leda till vätskeretention, vilket sätter press på väggarna i artärerna. Således, diuretika arbetar också för att förebygga stroke och hjärtinfarkt uppstår. Diuretika är allmänt anses säkra, men bara för dem som inte har åtföljande hälsoproblem. De är den vanligaste formen av blodtrycksmedicin och är också det billigaste. Exempel på diuretika inkluderar Aldactone, Dyrenium, Esidrix och Lasix.

Betablockerare bidra till att förhindra hjärtattacker genom att minska behovet för hjärtat att hjälpa till att framställa syrerika blodkroppar. Betablockerare har ansetts vara en säker medicin sedan födseln på 1970-talet. De är ett populärt val eftersom de är relativt billigt jämfört med andra typer, men det har rapporterats biverkningar, vilket gör vissa människor ifrågasätter deras säkerhet. Enligt Beth Israel Deaconess Medical Center, kan biverkningar: en försämring av astmasymtom, depression, trötthet, kramp i benen, sömnproblem och sexuell dysfunktion. Tala med en läkare om eventuella oro över en sådan medicinering, särskilt om någon av dessa biverkningar upplevs. Namn märken av betablockerare inkluderar Blocadern, Inderal, Kerlone, Lopressor, Tenormin och Toprol.

Alfa-blockerare arbete genom avslappnande muskler i hela kroppen som kan förhindra blodflödet, vilket leder till högt blodtryck, hjärtinfarkt och stroke. De arbetar också för att minska fett i blodet som kan orsaka kärlväggen uppbyggnad. Märken inbegriper Cardura och Hytrin. Alfa-blockerare är i allmänhet säkra att använda.

Kalciumkanalblockerare sänka högt blodtryck genom att öka mängden syre som går till hjärtat. Detta åstadkoms genom att minska kalcium belopp från att absorberas av musklerna, vilket bidrar till att mjuka upp blodkärlen och öka flödet till hjärtat. Kalciumantagonister lindra också en patient med angina, som är en typ av bröstsmärta som inträffar när hjärtat inte får tillräckligt med blod. Exempel på kalciumantagonister inkluderar Adalat, Calan, Cardizem, Dilacor, DynaCirc, Isoptin, Norvasc, Plendil, Procardia, Tiazac och Verelan. Alla är i allmänhet anses vara säkra.

Dessa mediciner slappna av musklerna i blodkärlens väggar, vilket bidrar till att vidga blodkärlen och tillåter ökat blodflöde. Brand exempel inkluderar Aceon, Avapro, Capoten, Catapres, Cozaar, Diovan, Micardis, Minipress och olika former av nitroglycerin. Dessa anses säkra för personer som inte har andra hälsoproblem förutom högt blodtryck.

Angiotensin converting enzyme (ACE) -hämmare sänka högt blodtryck genom att direkt blockera hormoner i kroppen som gör att blodkärlen ihop. ACE-hämmare är ett säkert val av högt blodtryck medicin för diabetiker och personer med njurproblem, eftersom enzymerna skydda njurarna från att negativt påverka blod. Exempel innefattar Accupril, Altace, Lotensin, Mavik, Monopril, Univasc och Vasotec.