tuberculosis cancerbehandling

Urinblåsecancer är en allvarlig sjukdom som kan vara livshotande. Det finns ett antal behandlingar för cancer i urinblåsan. Progression av tumören kommer att avgöra vilken typ av behandling som används för att bota den. Tuberculosis celler kan användas som en blåsa cancerbehandling.

Tuberkulos är ett virus som vanligtvis påverkar lungorna. baciller tuberkulos, som är den unga form av tuberkulos, bärs i luften, som överförs från person till person genom hosta, nysningar, andas och prata. Bakterierna sitter i lungorna, där det kan utvecklas till fullt utvecklad virus. Världshälsoorganisationen säger att endast 5 till 10 procent av människor som smittats med baciller tuberkulos senare utvecklar sjukdomen.

Cancer i urinblåsan är utvecklingen av en tumör i urinblåsan. Övergångscellscancer (TCC) svarar för omkring 90 procent av blåscancer, enligt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. De flesta exempel på TCC är icke-invasiv, vilket innebär att tumören är begränsad till blåsväggen. Men vissa fall av TCC förvärras och invadera muskel väggen i urinblåsan. Urinblåsecancer gör urinering svårt, och kan orsaka blod att visas i urinen. Du kanske märker att frekvensen av urinering ökar avsevärt.

Om cancer i urinblåsan är icke-invasiv, är tumören lätt avlägsnas med användning av ett minimalt invasivt instrument som kallas cystoskop. Om det finns en stor chans att den icke-invasiv tumör återkommande, kommer blåsan behandlas med inaktiv baciller tuberkulos (baciller som har dödats med värme eller kemikalier, så att de inte orsakar tuberkulos men ändå framkalla ett immunsystemet). Detta orsakar inflammation i väggen i urinblåsan, som styr tillväxten av en tumör. Denna behandling utförs en gång i veckan under sex veckor, då blåsan kommer att kontrolleras för tumörrecidiv en gång i månaden med hjälp av en cystoskop. Denna behandling kallas Bacillus Calmette-Guérin (BCG) -terapi.

I sällsynta fall kan BCG behandling orsaka tuberkulos liknande symptom att blossa upp. Eventuella lungrelaterade problem under behandlingen, såsom hosta och föra upp blod, bör diskuteras med din läkare. Om detta händer, kommer du att behandlas med antibiotika. Tuberkulos kan ta lång tid att bota, så tålamod är viktigt. Medan BCG terapi är effektiv, finns det fortfarande en chans att en tumör återkommer.

Kontakta din läkare omedelbart om du upplever några symptom på cancer i urinblåsan. BCG behandling är inte ett botemedel för cancer i urinblåsan, men används för att behandla en blåsa som har drabbats av cancer.