Vad innebär det att möta din självrisk om sjukförsäkring?

Sjukförsäkring har ofta en självrisk – en initial kostnad som den försäkrade måste betala innan försäkringsbolaget kommer att täcka en kostnad. För att möta en självrisk på en sjukförsäkring plan, måste du tillbringa hela avdragsgilla beloppet gång under planen året. Efter en avdragsgill har uppfyllts, du normalt inte skyldig att betala mer pengar mot risker fram till nästa år.

Risker fastställs ur fickan kostnader som anges tydligt i en försäkring. Till exempel kan en sjukförsäkring plan har en $ 1000 avdragsgill på alla andra än normalt läkarbesök vård (en eller två läkarbesök ingår ofta som en del av hed växter utan att betala en självrisk.). Om du var tvungen att genomgå en $ 5000 kirurgiskt ingrepp, skulle du behöva betala den första $ 1000 för att möta den avdragsgilla och sedan försäkringsbolaget täcker de återstående $ 4000 baserat på villkoren i er politik (till exempel, betalar 80 procent av $ 4000) . Efter mötet den avdragsgilla, skulle du inte behöva betala pengar mot avdragsgilla för resten av året för ytterligare vård. Så om du hade en annan $ 5000 procedur som år skulle försäkringsbolaget täcker hela $ 5000 baserat på er politik (till exempel, betalar 80 procent av 5000 $).

En enda heath försäkring plan kan ha mer än ett avdrag för att möta. Till exempel, om du har en plan sjukförsäkring som tillhandahålls av din arbetsgivare kanske du har en annan avdragsgill för dig själv och din familj. Även om du möter den årliga avdragsgill för dig själv, kan du behöva betala extra för att möta olika avdragsgilla för att täcka andra människor på försäkring. Vissa planer kan ha olika självrisker för olika typer av tjänster.

Storleken på en självrisk kan variera kraftigt från en försäkring till en annan. En försäkring kan endast kräver en $ 500 avdragsgill medan en annan kan ha en $ 10.000 avdragsgill. Allt annat hålls lika, desto högre självrisk är, desto lägre blir kostnaden för försäkring. Många väljer att ta på högre självrisk för att minska kostnaderna för försäkringen. Enligt Washington Post planerar med “en årlig självrisk på minst $ 1200 för individer eller $ 2400 för familjer” anses hög självrisk försäkringar.

Att välja en hög självrisk sjukförsäkring plan kan vara riskabelt eftersom möta den avdragsgilla är dyrt. Hög självrisk sjukförsäkring planer kan dock göra dig berättigad till ett hälso sparkonto. En HSA är en särskild skatt gynnade konto där du kan avsätta pengar att spendera mot sjukvårdskostnader i framtiden. HSAs kan hjälpa försäkringstagarna ge avdragsgilla och andra hälsorelaterade kostnader.