Vad innebär det att vara 60 procent utplånas?

Utplåning är en del av födelseprocess som anger hur långt eller brett livmoderhalsen har dilaterad före leverans. Under förlossningen, mjukar upp livmoderhalsen långsamt och vidgar som barnet ned lägre och lägre i förlossningskanalen. En annan term för utplåning är livmoderhalscancer gallring. Denna process följs av numeriska procentsatser. Den utplåning process kan börja flera veckor innan den faktiska leveransen.

Före födseln, är en kvinnas livmoderhals tjock och lång. Det förkortar och tunnar som leveransmetoder. Detta är vad som menas med utplåning. Som en kvinnas livmoderhals vidgas för att acceptera leverans av en baby, är “plug” som tätar livmodern från den yttre miljön släpps. Utbudet av utplåning står mellan 0 procent och 100 procent. När 100 procent utplåning uppnås, är barnet redo att födas.

Utplåning station och utvidgning är alla termer som en blivande modern kan höra under de kommande veckorna minuter innan leverans, men de betyder olika saker. Utvidgning är en term också relaterad till livmoderhalsen, och det mäts i centimeter, från noll till 10. Station hänvisar till hur långt ner i förlossningskanalen barnet har rest och mäts från -3 till 3.

En kvinna som når 60 procent utplåning är ett vars barn har börjat sjunka in i förlossningskanalen. Vid denna punkt, är livmoderhalsen inte är helt tunnas ut men är mer än halvvägs till den punkten. I detta skede, mamman kan eller kan inte vara i arbete. Det beror på andra faktorer, inklusive utvidgning, och huruvida detta är en första eller andra barn. En kvinna kan vara 60 procent utplånas men inte vidgade, men den goda nyheten är att födelseprocess har inletts. Varje kvinna är olika, och som de flesta mödrar vet kommer barn att komma när de är bra och redo.