vad som anses vara en hög reumatoid faktor?

Arthritis Foundation definierar reumatoid artrit (RA) som en kronisk sjukdom där inflammation i lederna (och ibland andra delar av kroppen) leder till långsiktiga skador som kan leda till kronisk smärta, förlust av funktion och funktionshinder.

Trots år av forskning, är RA sak okända som av 2009. Forskning vid National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar har identifierat en genetisk variation som ökar risken för RA, men forskare har inte kunnat identifiera specifika gener som orsakar sjukdomen .

Reumatoida faktorer är auto-antikroppar. Auto antikroppar är proteiner i blodet som skapas av kroppens immunsystem. Dessa proteiner kan attackera frisk vävnad och orsaka inflammation.

Kvantiteten av reumatoida faktorer i kroppen kan mätas genom ett blodprov som kallas reumatoid faktor-test. Detta test, tillsammans med andra observationer, hjälper läkare att göra en diagnos av RA.

Testet kan ge både falska positiva och falska negativa resultat. Reumatoid faktor kan vara närvarande om du har lupus, mononukleos, leversjukdom eller andra villkor. Mayo Clinic rapporterar att reumatoid faktor kan också upptäckas i friska personer och personer med reumatoid artrit kan ha normala nivåer av reumatoid faktor.

Ju längre en person har RA, desto oftare reumatoid faktor kan mätas. Laboratorier rapporterar resultaten av testet med hjälp av titer eller enheter. En titer åtgärder utspädnings nivåer av blodprovet, en enhet mäter hur mycket ljus blockeras av blodprovet. I allmänhet en reumatoid faktor högre än 23 enheter eller en titer högre än 1:80 indikerar närvaron av reumatoid artrit.