vad som är tylex 750?

Tylex är den mexikanska varumärket för paracetamol, ett alternativt namn för den kemiska paracetamol, som säljs som smärtstillande medel Tylenol i USA. Tylex distribueras av Janssen-Cilag, en division av Johnson och Johnson Company. Numret 750 anger doseringen. En Tylex 750 piller innehåller 750 mg paracetamol.

Tylex 750 distribueras som ett piller som ska tas oralt. Dosen för vuxna är ett piller var 6 till 8 timmar, efter behov. Om det inte uttryckligen instruktionen från din läkare, inte dela eller krossa Tylex 750 tabletter.

Liksom Tylenol är Tylex föreskrivs för mild smärta och som en feber reducering. Tylex är lämplig för lindring av ryggsmärtor, tandvärk, menstruationssmärtor, artrossmärta och allmän värk och smärta från förkylning eller influensa. Till skillnad från ibuprofen eller aspirin, inte Tylex inte minska svullnad.

Inga generella biverkningar har rapporterats. Tylex inte producerar magont och magsår typiska samband med ibuprofen, naproxen och aspirin. I sällsynta fall har patienter rapporterade allergiska reaktioner som klåda och svullnad särskilt i ansikte, tunga och svalg. Ytterligare symptom inkluderar hudutslag, yrsel och andningssvårigheter. Om du upplever något av dessa symtom, kontakta din läkare omedelbart.

Tylex ökar chanserna för blödning eller blåmärken. Det bör inte tas i kombination med blodförtunnande medel såsom warfrin. Tylex bör inte tas i kombination med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Läs over-the-counter förkylning och influensa mediciner noggrant för att undvika att kombinera dolda NSAID. Personer med leverskada eller nedsatt leverfunktion bör rådgöra med sin läkare innan du tar Tylex. Rådgör med din läkare innan du tar Tylex under amning. Metaboliter av Tylex kan passera från mor till barn genom bröstmjölken.