vad som händer med Pell Grant pengar jag inte använder?

Den federala regeringen ger det amerikanska Department of Education med en årlig tilldelning av medel som är avsedda för användning i federala Pell Grant programmet. US Department of Education fördelar pengar till högskolor och universitet på uppdrag av Pell Grant sökande som kvalificerar sig för finansiellt stöd baseras på bevis för ekonomiskt behov. Om du får en Pell Grant, måste du använda medlen för utbildningsändamål, snarare än privat bruk.

När du ansöker om och få ett godkännande för en federal Pell Grant, kommer US Department of Education betala pengar direkt till din högskola eller universitet. Din skola förbehåller sig rätten att fördela medlen på eget gottfinnande, så länge som det antingen betalar du direkt eller tillämpar pengar mot undervisning saldot på ditt konto. Vissa skolor kan erbjuda dig ett förskott för en del av din Pell Grant om du behöver pengarna för att säkra utanför campus bostäder, inköps leveranser eller betala för andra utbildningsrelaterade kostnader.

Om det finns ett överskott som återstår efter din skola gäller din Pell Grant medel mot dina undervisning och campus kostnader, kommer du att få en utbetalning av din överblivna Pell Grant pengar antingen genom en check eller elektronisk överföring till ditt bankkonto. Din skola måste ge dig meddelande om hur och när det kommer att distribuera Pell Grant satsning utbetalningar, men krävs enligt lag att fördela medel minst en gång per termin. Varje skola bestämmer dess eget schema för distribution av Pell Grant saldon, men många vänta till slutet av klassen “lägga till eller tappa” period innan utmatning av pengar.

Du kan använda din Pell Grant att betala för kostnader i samband med din college närvaro. Om du har fått en Pell Grant balans fördelning, betyder det att du inte har några utestående undervisning saldon eller andra saldon via din högskola eller universitet. Som en allmän regel, utbildningskostnader som beskrivs i IRS Publikation 970 är en bra tumregel för att bestämma vilka kostnader kan tillämpas på din Pell Grant. Du kan dock även gälla betalas Pell Grant pengar till din college studentrummet och bostadskostnader och transportkostnader, såsom bensin och busskort att transportera till och från skolan.

Eftersom Pell Grant är statligt finansierade och du uppfyller kraven för de medel som baseras på ekonomiskt behov, har regeringen inte godkänner missbruk av Pedagogiska institutionen pengar. Pell Grant bedrägeri inkluderar missbruk eller missbruk av bidragsmedel av både utbildningsinstitutioner och studenter för icke-kvalificerade college kostnader ändamål. Department of Education, samt Office of Inspector General, förbehåller sig rätten att granska eller utreda fond användning. Skulle regeringen misstänker att du missbrukar din Pell Grant pengar, kan du förlora din bidrag, liksom ansikte straff eller fängelse.