vad som orsakar ditt blodtryck att gå upp?

Det finns många orsaker till att blodtrycket kan gå upp. Det kan kan vara på grund av en särskild sjukdom eller medicinering. I många människor, är den exakta orsaken inte känd. Detta kallas väsentliga eller primära högt blodtryck. Hursomhelst, bör du kontakta din läkare om din systoliskt blodtryck, eller toppnummer, är högre än 140. Din diastoliskt tryck, eller botten nummer, bör inte vara över 90.

Vissa läkemedel orsakar ditt blodtryck att gå upp. Om ditt blodtryck ökar på grund av ett receptbelagt läkemedel, låt din läkare veta. Läkemedlet kan reagera på en annan recept du tar regelbundet. Berätta alltid din läkare om andra läkemedel du tar, oavsett om ordinerats av annan läkare eller over-the-counter. Illegala droger, som kokain eller metamfetaminer, kommer att orsaka blodtrycket att stiga. Koffein kommer också att göra ditt blodtryck går upp. Mängden koffein i tre eller fyra koppar kaffe kommer att höja blodtrycket 3 till 14 millimeter kvicksilver, enligt Mayo Clinic.

Mayo Clinic rapporterar att forskarna inte vet vad de långsiktiga effekterna av stress på blodtryck är, men de är övertygade om att kortsiktiga stressen kommer att göra ditt blodtryck går upp. När vi är stressade, vi blir mindre aktiva, vilket leder till att bli överviktiga. Fetma är farligt för vårt hjärta och vårt blodtryck. Stressiga tider medför också förändringar i våra matvanor, vilket också leder till problem. Vissa människor dricker för mycket alkohol när de upplever stressiga situationer. Som också kommer att orsaka blodtrycket att stiga.

För mycket salt kommer att höja blodtrycket. Salt är känd som en skurk till människor som har högt blodtryck. Du bör endast använda en tesked salt per dag på mat. Att äta en hälsosam diet med låg fetthalt kommer att hjälpa dig att hålla blodtrycket på en hälsosam nivå. Motion kommer också att föra ditt blodtryck upp. Ansträngande motion är bra för dig, men om du har högt blodtryck, är det en bra idé att hålla ett register över din trycket före och efter träning.