Varför inte en del människor har ögonfransar?

Det finns många anledningar till varför vissa människor inte har ögonfransar. Vissa människor föds utan förmåga att växa ögonfransar. Andra genomgår cancerbehandlingar som orsakar fransarna att tillfälligt falla ut. Ytterligare andra folks lider av sjukdomar som orsakar dem att förlora sina ögonfransar.

Personer med alopeci universalis föds med tomma hårsäckar. De kan inte växa hår på någon del av kroppen. Tillståndet orsakas av en ärftlig, muterade genen.

Alopecia areata är en förutsättning brukar kännetecknas av håravfall i hårbotten, men människor som lider av det kan även förlora sina ögonbryn och ögonfransar. Alopecia areata är en autoimmun sjukdom av okänd orsak.

Blefarit är en inflammation av ögonlocken som orsakar en persons ögonfransar att falla ut. Enligt Mayo Clinic, kan blefarit vara ful och svår att behandla, men det kommer inte att äventyra syn.

Lupus, en allvarlig autoimmun sjukdom, kan orsaka drabbade att förlora sina ögonfransar. Håravfall inträffar vanligen under flare-up perioder.

Vissa cytostatika kan orsaka omfattande håravfall, inklusive ögonfransar. Emellertid kommer strålbehandlingar orsaka håravfall endast nära platsen för strålningsbehandlingen.