Vilka är de behandlingar för mild skolios?

Skolios, eller krökning av ryggraden, kan vara ett försvagande tillstånd i sin svåraste form. Men inte alla fall av skolios är allvarliga, och lindriga fall i allmänhet inte kräver kirurgi. För mildare fall kan alternativa behandlingar ge fördelar, men det medicinska samfundet inte helt har fastställt omfattningen av dessa förmåner.

Den vanligaste behandlingen för mild skolios är bärandet av ett ryggstöd. Baksidan brace är vanligen tillverkade av plast och metall och tvingar ryggraden till rätt läge och hållning.

Manipulation av musklerna genom massage används i skolios behandling eftersom spända muskler kan dra på kotorna i ryggraden.

Kiropraktik justeringar behandla skolios genom att fysiskt sätta ryggradens kotor tillbaka in korrekt inriktning snabbt, snarare än över tiden.

Övningar behandlar skolios genom att sträcka ut ligament och muskler kopplade till ryggraden och förbättra blodflödet. De bästa övningarna är de som är skonsamma och isometrisk.

I denna behandling en mild ström tillåts att köra igenom musklerna runt det drabbade området. Detta tros att aktivera och stärka de muskler som behövs för att korrigera krökning i ryggraden.

Sjukgymnastik för skolios innebär normalt att göra sträckor för att motverka kurvan i ryggraden och stärka muskler som behövs för korrekt hållning. Det ofta kombineras med ett träningsprogram.