skillnaden mellan porslinständer och akryl tänder

Facing tandlossning kan vara en emotionell och svår process. Men, kan ett par bra proteser ser ut och fungerar precis som naturliga tänder. Proteser kan hjälpa dig tugga bättre, tala bättre och kan förbättra din självkänsla. De kan göras av många olika material, de vanligaste är porslin eller plast (akryl). Ett antal faktorer kommer att påverka vilka material som fungerar bäst för dig, inklusive utseende, hållbarhet och komfort.

Kostnaderna för rekonstruktiv tandvård kan stiga snabbt, så priset är alltid en viktig faktor att beakta. För alla avseenden, finns det inga större skillnader i kostnader mellan akryl och porslin tänder. Så lita på andra faktorer som komfort, utseende och hållbarhet för att väga mer på ditt beslut.

Vissa människor tror att porslin gör sötare tänder än vad akryl, men i verkligheten akryl tänder är praktiskt taget omöjlig att skilja från porslin. Men estetiskt det är mycket liten skillnad mellan de två, fortfarande sätter porslin standarden för utseende enligt DentureHelp.com. Lita på att antingen kan ge dig tillbaka den naturliga, friskt utseende.

Porslin är ett hårdare material än akryl. Av denna anledning tenderar porslin att vara mer nötningsbeständigt än akryl. Detta innebär att de kan behöva bytas ut lika ofta. Men porslin tänder kan också chip och spricka lättare än plast. Så, om du väljer porslin tänder se till att rengöra dem över något mjukt eller stötabsorberande för att förhindra att bryta dem av misstag. Hårdheten av porslin tänder kan också vara ett problem om du har många naturliga tänder som porslin kan gnugga mot dem och bära bort dem.

Proteser måste vara bekväm och funktionell. Eftersom porslin tänder är mer slitstark, kan protesen bita ändra mindre ofta än den skulle med akryl tänder. Men, porslin tänder också överföra mer av kraften av bettet till omgivande käkben än akryl tänder gör. Så, om du väljer porslin tänder är det nödvändigt att ha passformen kontrolleras regelbundet. Akryl tänder kan vara mer bekvämt för dem med förlust av benmassa, eftersom de överför mindre kraft. De är också mindre benägna att klicka när man talar eller tugga.