trichotillomania hos barn

Trichotillomani (TTM), även kallad Trichotillosis eller “trich” är ett psykologiskt tillstånd som innebär tvång att dra ut ens hår. Tillståndet kännetecknas enligt en impulskontroll störning, som den person har en oemotståndlig lust att dra hår från någon del av sin kropp. Om ditt barn eller barn har plötsligt håravfall kan trich vara orsaken. Även om det inte orsakar permanent håravfall, barn svarar ofta bra på beteendeterapi.

Även om det inte finns någon särskild anledning att trich, verkar den till att omfatta biologiska och beteendemässiga komponenter. I många impulskontrollstörningar, finns det ett problem med en obalans av kemikalier i hjärnan. Neurotransmittorer, eller hjärnkemikalier hjälpa nerver i hjärnan skicka meddelanden till varandra. När det finns en obalans, skickas meddelanden för snabbt eller för långsamt, vilket impulsivt beteende.

Trich ofta diagnostiseras efter en utvärdering med en läkare. Det finns inga diagnostiska tester som används i utvärderingsprocessen kan dock vissa läkare vill utesluta medicinska orsaker till håravfall. Om trichotillomania är ett bekymmer, kommer en läkare förmodligen hänvisa dig till en psykolog eller psykiater som vet hur man behandlar impulsstörningar.

Hår drar hos barn är ofta ses som att vara själv tröst som de suger sin tumme eller äta. Många barn kommer att försöka dra på sin mammas hår med ena handen, medan ta tag i sitt eget huvud. Om ett barn blir upprörd, är det ofta så att de lugna ner sig. Som ett barn växer i ett litet barn, kommer de att kunna verbalisera vana och kan dra sitt hår utan att tänka. Detta är den ålder period som det ofta blir uppenbart för föräldrarna att det är ett beteende som måste hanteras. För vissa barn, de växer ur håret dra beteende, men andra fortsätter fortfarande att ha impulsen att dra håret ut.

Om du är orolig för att ditt barn har tidiga tecken på trich, tala med din vårdgivare om att utveckla en förvaltningsplan. En läkare kommer ofta rekommenderar att du spåra den tid som ditt barn är löper störst risk för att följa denna drift, såsom när barnet är övertrött, innan sova, medan du tittar på tv, äta eller andra tider. Detta kommer att bidra till att göra en plan för att minska dra i håret.

Om du är förälder till ett barn med trich, kan du vara bekymrad över vad du kan göra för att förhindra hår drar. Under barndomen, kan det vara bra att hålla barnets hår kortklippt eller låta bära en hatt eller hår netto under sin högrisk gånger. Detta kan även inkludera att ha dem sätta på bomullshandskar eller vantar för att minska deras handkontroll när de är mest benägna att dra i håret. Ge ditt barn saker att leka med att hålla händerna upptagna. Det finns ett samband mellan tumme suga och dra håret. Det är viktigt att arbeta för att minska tummen sugande och dra i håret tillsammans för att minska försök.