Vad är högt kolesterol siffror?

Ett kolesterol-test, vet också som en fastande lipoproteinprofil, används för att mäta nivåerna av kolesterol (i milligram per deciliter) i blodsystemet. Resultaten används för att mäta en individrisk för hjärt- och hjärtsjukdomar och kan användas för att mäta en persons totala allmänna hälsa. Beroende på nivån av HDL (det goda kolesterolet) och LDL-kolesterol (det onda kolesterolet) nivåer i blodet, kan en patient catagorized som antingen hög, medelhög eller önskvärd risknivå.

När du utvärderar cholesterolnummrar, är det viktigt att skilja mellan HDL och LDL-kolesterol. HDL-kolesterol anses goda kolesterolet eftersom det hjälper rena det kardiovaskulära systemet, medan LDL-kolesterol anses som dåligt eftersom det tenderar att koppla upp systemet. Målet är att ha låga nivåer av LDL och höga nivåer av HDL.

Individer som har en LDL-kolesterol-nivå som är större än 240 mg / dl anses vara hög risk för kardiovaskulära och koronara hjärtsjukdomar. Patienter med halter över 240 mg / dl bör inriktas på livsstilsförändringar, såsom motion och kost, samt ta medicin för att minska kolesterolhalten i blodet.

Borderline högriskpatienter är sådana med blodkolesterolnivåer mellan 200 och 239 mg / dL. Oftast är individer med borderline högrisk kolesterolvärden ombedd att göra livsstilsförändringar för att minska LDL-nivåer och / eller öka HDL-nivåer.

En LDL-kolesterol nivå av mindre än 200 mg / dl anses vara den önskvärda nivån som sätter patienten i en riskkategori låg för hjärtsjukdomar och kardiovaskulära komplikationer. Personer med låg risknivå inte på en specifik blod cholesteroltestning nivå, men har regelbundna utvärderingar är fortfarande rekommenderas.

Som en allmän regel med HDL-kolesterol, ju högre värde, desto bättre. Den genomsnittliga HDL-nivå för män är 40 till 50 mg / dL och den genomsnittliga nivån för kvinnor är 50 till 60 mg / dL. Faller under de genomsnittliga nivåerna ökar riskerna för hjärt-kärlsjukdomar, särskilt när de ses i samband med höga nivåer av LDL-kolesterol.