vad är orsakerna till låg plasmaprotein?

Villkor inklusive njursjukdom, autoimmuna sjukdomar, kost undernäring och undernäring på grund av infektionssjukdomar orsakar ofta låga plasmaproteinnivåer. Låg plasmaprotein, även kallad hypoproteinemia, kan i hög grad bidra till negativa resultaten av dessa villkor.

Vissa sjukdomar såsom njursjukdom manifest från andra negativa hälso sjukdomar som diabetes, fetma och hjärtsjukdomar. National Diabetes information clearingorganisationer säger att eftersom dessa villkor kan leda till njurskador och njurarna filtrerar normalt proteiner i blodet, dålig njurfunktion spelar en stor roll i många fall av hypoproteinemi.

Enligt National Diabetes information clearingorganisationer, svår undernäring, inklusive låg proteinintag och näringsförlust på grund av infektionssjukdomar som Dengue och malaria orsakar också låg plasmaprotein. Autoimmuna sjukdomar kan också orsaka hypoproteinemi på grund av att utveckla blod oegentligheter som i slutändan påverkar viktiga organ såsom njurarna.

Vital i blodet för funktioner som vätska reglering och balans, proteiner fungerar även som byggstenar för muskel, hår, ben, hud, naglar och kroppens reparationer. De flesta större kroppens organ som hjärta, lever och njurar börjar krångla utan tillräckligt med protein i blodet.

Endast ett laboratorietest kan kontrollera låga plasmaproteinnivåer i blodet, men vanliga symptom inkluderar skummande urin eller blod i urinen samt ödem. Någon sjukdom som orsakar njurskador kan leda till hypoproteinemi.

Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer, behandling av detta tillstånd till stor del beror på behandling för den aktuella sjukdomen orsakar låg plasmaprotein. Svåra fall kan kräva dialys eller större organtransplantationer om orsaken till hypoproteinemia lämnas obehandlad.