vad är symptomen på rökhostan?

Rökhostan kan vara en besvärande åkomma som många rökare ofta möter. Det inträffar när en ihållande, ofta tidigt på morgonen, är närvarande i de som har rökt regelbundet och kraftigt under en lång tid hosta. Det finns tydliga symptom – och potentiella faror – av rökhostan, tillsammans med olika sätt att behandla detta irriterande problem.

Rökhostan uppstår på grund av skador på cilier, små fibrer inuti luftstrupen och luftrören, som är ansvariga för att underlätta i utsöndringen av slem som sker i andningsorganen. Eftersom cilier är skadade, och fler gifter införs till systemet via cigaretter börjar slem att bygga upp. Medan vissa cilier kan reparera sig själva på natten, på morgonen en rökare måste hosta överdrivet att utsöndra det bebyggda slem, eftersom cilier är skadad. Så småningom, med tiden, cilier kan förstöras av cigarettrök, som kan leda till större lung- och andningssvårigheter hos rökaren.

Den mest kontrollampa tecken på rökarens hosta är en morgon hosta passform. Detta beror på att överskottet av slem och toxiner som byggts upp i systemet över en natt, och flimmerhåren oförmåga att ordentligt ta bort dem eftersom det är normalt tänkt att göra. Således kommer en kronisk rökare brukar vakna upp med att hacka och hosta upp dessa överskott irriterande.

Tillsammans med morgon hosta, är ett tecken på svår rökhostan en produktiv hosta som resulterar i utsöndring av slem och slem. Även om detta är närvarande på morgonen hosta i vissa fall, med mycket storrökare kan denna produktiv hosta förekommer under hela dagen. Ofta slem visas mörk i färgen på grund av de gifter som finns i cigarettrök.

En annan möjlig tecken på att en person kan ha rökhostan är en skramlande i halsen när han talar eller skrattar. Detta beror på den överskjutande slem närvarande i halsen, vilket kan påverka hans stämband och ljudet av hans röst, vilket ger en skallra eller ens en raspiga ljud.

Den största faran för rökarens hosta är att det kan leda till andra allvarliga hälsoproblem. Den första frågan är en möjlig luftvägsinfektion, som du kan bara skriva ut som rökhostan. Som ett resultat, kan långvarig rökhostan leda till eller vara ett tecken på antingen en dålig infektion, eller ännu värre, lungcancer. Om du har vad du misstänker att vara en rökare hosta, och fortsätter att röka, se din läkare som kan låta dig veta hur allvarlig din hosta och om det är behandlingsbar.

Den bästa behandlingen för en rökhostan är att sluta röka, och medan detta kan vara svårt, är det enda verkligt effektiva behandlingen för att befria dig av den ihållande tidigt på morgonen wake-up call. I många fall, människor klagar över hosta mer efter att de slutat röka, det är bara deras andningsorganen att anpassa sig till den nya miljön, och oftast går.