vad är tecken och symtom på lupus i ett litet barn?

Lupus är en kronisk inflammatorisk sjukdom. Det kan härma symtom på andra sjukdomar och tillstånd, eftersom den har en effekt på många olika delar av kroppen, inklusive flera organ. De vanligaste symtomen är trötthet, anemi, lungsäcksinflammation och ödem, men inte varje barn kommer att uppleva samma symptom eller alla av dessa symptom.

Trötthet är en av de vanligaste symtomen av lupus i småbarn. Om ditt barn har vaknat från en natts sömn eller en tupplur och är fortfarande trött eller trög, är hon sannolikt trött. Trötthet kan också vara ett symptom på många olika sjukdomar, men det är den största klagomål av dem som lider av lupus.

Lupus är en inflammatorisk ledsjukdom så småbarn med lupus kommer att uppleva svullna och smärtande leder. Detta kan märkas när ett barn har problem med att utföra normala uppgifter eller verkar vara upplever smärta när du utför aktiviteter såsom löpning, promenader, kasta en boll, byggnad med block eller någon annan rörelse i samband med händer, knän och fötter. Föräldrarna kanske märker att det finns svullnad runt lederna som verkar vara orsaken till barn smärta.

Ödem svullnad av fötter, ben, händer och ansikte. Toddler kan ha smärta på grund av svullnaden, speciellt när man försöker göra aktiviteter som går eller springer. Svullnad är ett vanligt symptom med några gemensamma problem, men det kan vara särskilt akut med gemensamma inflammatoriska sjukdomar.

Anemi kan vara vanligare hos småbarn som inte får tillräckligt med järn, men det är också ett symptom på lupus hos småbarn. Anemi definieras som en låg total mängd blod i kroppen, låga mängden röda blodkroppar i blodet, eller låga nivåer av hemoglobin i blodet. Ett litet barn kan se blek på grund av anemi, men detta är inte används för diagnos. Vilken som helst av dessa symptom på anemi i ett litet barn kan tyda på att lupus är närvarande, men anemi kan endast diagnostiseras genom blodprov.

Pleurit är ett symptom på lupus som inte kan ignoreras. Det definieras som djup, ytlig andning. Småbarn kan också klagar över smärta i bröstet. Detta sker oftast när barn har haft en hel del aktivitet, vilket kan göra det svårare att märka, men kan även förekomma vid andra tillfällen när barnet har varit inaktiv eller vila och bör tas om hand av en läkare. En förälder kommer att märka att barn är att ha en svår tid att andas och verkar ha svårt att dra in luft i lungorna.

Ljuskänslighet är känslighet för ljus eller solen. Ett litet barn med ljuskänslighet kan kisa mer när du är utanför eller kan fångas skyddar ögonen från solen eller försöker hålla sig borta från solen helt och hållet.

Ett utslag visas på barns ansikte, speciellt hans kinder och näsa. Det kan också visas att ha en fjäril form till den. Det kommer sannolikt inte att kliande eller smärtsamt för barn. Detta utslag är en vanlig, men inte allvarligt, symptom på lupus.