vad man ska göra när man har dåliga Augmentin biverkningar

Augmentin är en kombinationsprodukt av amoxicillin och klavulanat kalium. Det är ett antibiotikum som inriktar sig på specifika bakterier. Eftersom det innehåller en form av penicillin, bör det inte användas av dem som är allergiska mot penicillin. Biverkningar är individuella. Om du känner att du har en obehaglig bieffekt från Augmentin, diskutera det med den person som ordinerats medicinering. De vanligaste biverkningarna är diarré, illamående och hudutslag.

Diarré är vanligt med antibiotika, men i fallet med svår diarré när du tar Spektramox är det viktigt att kontakta förskrivaren. Kolit, allvarlig skada på tjocktarmen, kan förekomma med en överväxt av C. difficile-bakterier, vilket inträffar om de normala bakterier i tjocktarmen är i obalans på grund av Augmentin. Kolit kan vara dödlig. Enligt Food and Drug Administration, har denna typ av kolit inträffat så länge som två månader efter att ha tagit Augmentin. Om man misstänker C. difficile associerad diarré, är viktigt att upprätthålla hydrering och elektrolytbalans. Ett annat antibiotikum, som riktar sig till c. difficile bör ordineras. I vissa fall kräver svår diarré på sjukhus för intravenös vätska och elektrolyter. I extrema fall, kan din läkare be en kirurg att utvärdera ditt fall.

Cirka tre procent av patienterna som tog Augmentin rapport illamående som en bieffekt, enligt FDA förskrivningsinformationen. Augmentin bör tas med mat för att förhindra illamående. Betydande illamående som orsakar kräkningar bör åtgärdas för att förhindra uttorkning. Med kraftigt illamående som leder till kräkningar, sluta äta mat eller dricka vätska. När du känner dig redo att återuppta ta mat eller vätskor, börja med klara vätskor, såsom små mängder av ginger ale, buljong eller gelatin. Enligt American College of Gastroenterology, akupressur, samt tillskott av B6 och ingefära, är effektiva rättsmedel för illamående. Akupressur handleden band är kommersiellt tillgängliga.

Nässelutslag eller utslag som uppstår när du tar Augmentin indikerar vanligtvis känslighet eller allergi mot läkemedlet. Hives är kliande, upphöjda weltlike gupp på huden. Om du upplever ett utslag eller nässelfeber, sluta ta Augmentin och ring din förskrivaren direkt. Vanligtvis kommer den förskrivande läkaren avbryta medicineringen. Flesta överkänslighetsreaktioner kan behandlas med antihistaminer eller kortikosteroider, såsom difenhydramin (Benedryl) eller prednison. Dödliga reaktioner har inträffat, så behandling bör vara omedelbar.