vad som anses vara en bra triglycerid läsning?

Din triglycerid nivå är en faktor i din riskprofil för hjärtsjukdom, hjärtsjukdom och kranskärlssjukdom, enligt American Heart Association (AHA). Att veta vad som utgör en bra triglycerid läsning och hur att uppnå och bibehålla den nivån kommer att hjälpa dig att förbättra ditt totala koronar och hjärthälsa.

“Triglycerider är den kemiska form i vilken de flesta fett finns i livsmedel samt i kroppen”, enligt American Heart Association. Triglycerider i blodet kan komma direkt från fett i livsmedel eller skapas av kroppen med hjälp av energikällor som kolhydrater.

Triglyceridnivåer mäts i milligram per deciliter. En bra triglycerid läsning, enligt AHA, är 150 mg / dl eller lägre. 150-199 mg / dl anses gränsfall hög, medan 500 mg / dl eller högre anses vara mycket hög.

Triglyceridnivåer kontrolleras av blodplasma mätning. Noggranna avläsningar kräver en övernattning mat och alkohol snabbt.

Triglyceridnivåer påverkas av livsstilsvanor såsom “fysisk inaktivitet, rökning, överdriven alkoholkonsumtion och / eller en diet mycket hög i kolhydrater”, enligt AHA. Underliggande sjukdomar eller genetiska sjukdomar kan finnas andra faktorer i förhöjda triglyceridnivåer.

Om du behöver sänka din triglycerider för att nå den optimala nivån på 150 mg / dl eller lägre, rekommenderar American Heart Association följande livsstilsförändringar: minska ditt intag av mättat fett, transfetter och kolesterol, minska ditt intag av alkohol; öka ditt intag av frukt, grönsaker och magra eller fettfria mejeriprodukter, gå ner i vikt om du är överviktig, och träna på måttlig intensitet i 30 minuter minst fem dagar i veckan.