vad som orsakar stora bård?

Stora welts resultatet av en allergisk reaktion mot en intern källa som livsmedel eller någon yttre faktor, såsom ett insektsbett. De visas som stora röda kliande knölar på huden. Det naturliga svaret av kroppen för att klara av allergier är frisättningen av histamin, vilket orsakar stora welts.

Urtikaria eller nässelutslag, är uppkomsten av de stora röda kliande welts på huden. Hives bryta ner i två klasser enligt Colorado Springs allergi och astma Clinic, akut och kronisk. Akuta bikupor senaste från en dag till sex veckor och sedan försvinner. Om de varar mer än sex veckor de är kroniska. Kronisk bikupor pågå i upp till år i taget. Hives brukar visas i klasar. Forskarna vet inte säkert orsakerna till kronisk urtikaria. Det är kopplat till histaminfrisättning och ibland allergier

Angioödem avser ett tillstånd som nässelutslag som resulterar i stora welts runt ansiktet, särskilt läppar och ögon. Det förekommer också på fötter, händer och hals, enligt MedlinePlus. Angioderma, som nässelutslag, är resultatet av frisättning av histaminer i kroppen som svar på en trigger. Definitionen av en trigger är ett ämne som pollen, djurhår, vissa livsmedel eller mediciner som orsakar kroppen att reagera med histamin.

Dermatographism är ett tillstånd som orsakas genom att lätt skrapa huden. Resultatet är bildandet av stora welts och linjer över området repad. Än en gång kroppen frigör histaminer som svar på repor, enligt University of Maryland Medical Center. Kapillärerna, eller små blodkärl, under huden vidgas, vilket gör att utseendet på de welts.

Insekter som bålgetingar, getingar, humlor och gula jackor besitter förmågan att injicera gifter i kroppen av sina offer. För människor, innebär detta en möjlighet att en allergisk reaktion med uppkomsten av stora welts. Welts brukar försvinna inom tre till sju dagar utan behandling. Behandlingar inkluderar antihistaminer för att hindra kroppens naturliga histaminer.