Vilka är de behandlingar för oregelbundna menstruationer?

Många kvinnor lider av oregelbundna menstruationer. Oregelbundna kan innebära allt från flera månader mellan perioder till tre veckor mellan perioder. Varje 25 till 28 dagar anses normalt för en period,. Om du har oregelbundna menstruationer, vet du att det kan orsaka ångest. Du vet inte om du missat en period för att du är gravid eller att du är så oregelbunden du inte kan hålla upp. Om du har tid som är alltför nära varandra, kommer du känner dig trött och nedgångna från konstant blödning.

Metoder finns för att behandla oregelbundna menstruationer, och p-piller är en av dem. När du tar p-piller, är nivåerna av östrogen och gestagen hålls på rätt köl, utan stora svängningar. Ägglossningen inträffar regelbundet, precis som det ska, och perioder hända när de borde.

Ibland, även om du är på p-piller för oregelbundna menstruationer, kommer det vara nödvändigt att ha ett förfarande som kallas skrapning (D och C). Detta gäller särskilt om dina perioder är extremt tunga eller komma för nära varandra,. Detta förfarande, vanligen utförs på ett polikliniskt, består av kirurgen utvidga livmoderhalsen och slidan så att han kan sätta ett instrument som kallas en skrapning i livmodern. Livmoderns väggar är sedan skrapas fri från allt foder,. Återhämtningstiden är relativt kort. Bäst av allt, när du har slutat blöda från förfarandet, du kommer nästan alltid att kunna berätta en skillnad i din perioder. De kommer att vara lättare och mer regelbunden.

Övervikt kan orsaka din perioder att vara oregelbunden. Om du är överviktig, kan nå din idealvikt vara allt som behövs för att korrigera oregelbunden menstruation. Gå ner i vikt på ett klokt sätt genom att äta ordentligt och motionera.

Precis som alltför tung kan orsaka dina perioder att vara oregelbunden, det kan vara för tunn. Professionella kvinnliga idrottare och kvinnor som deltar i maraton eller andra idrottstävlingar finner ofta att deras perioder är oregelbunden. Om du deltar i ansträngande fysisk aktivitet och märker att dina perioder blir oregelbunden, kan skära ned på din rutin lösa problemet. Om emellertid din tunna orsakade eftersom du inte kan eller inte äter ordentligt, då du kommer att behöva göra kostförändringar, och öka ditt kaloriintag.

Spiraler som har infogats för födelsekontroll kan orsaka oregelbunden menstruation. Om du precis har börjat använda en spiral, kan det ta ett tag för kroppen att anpassa sig, då menstruationerna blir regelbunden igen,. Men om du har använt en spiral och menstruationerna plötsligt bli vanlig, eller de reglerar inte efter en tillräckligt lång tid har gått för kroppen att anpassa sig, vanligtvis tre till sex månader, kontakta läkare. Det kan vara nödvändigt att ha spiralen bort så att dina perioder kan reglera sig själva igen.