Vilka är de behandlingar för trasiga ligament & knäskada?

Knäet är den största och en av de mest komplexa lederna i kroppen. Hur det är byggt och de påfrestningar den genomgår gör det benägna att skada. En av de vanligaste skadorna i knäet är en sönderriven ligament. Detta är en smärtsam skada och kan leda till kirurgi. Här är några behandlingar för trasiga ligament i knäet.

Det första du bör göra om du misstänker en sönderriven ligament eller någon annan knäskada är få av benet. Efter det att (R) tressanta, gäller (I) ce under åtminstone 20 minuter på, 10 minuter av, i flera timmar. Sätta en (C) ompression wrap på knäet, såsom ett ess bandage, för att uppmuntra svullnad att skingra. (E) Levate benet ovanför midjehöjd. Söka medicinsk hjälp omedelbart.

I fallet med en mycket mild trasiga ligament, och svårighetsgraden endast kan fastställas med MRI bildspråk och röntgen på din ortoped läkarmottagning, stag, vila, och icke-användning kan användas för att se om ligament kan läka. Om det läker, kommer sjukgymnastik sedan användas för att stärka den och musklerna runt knäet för att betala vikt och stress som normalt tas av det område av knäet. Ligamenten i knät är ökända för att åter skada, så det är viktigt att följa ledning av läkaren noga.

Mest brustna ledband i knäet kommer att behöva repareras genom kirurgi. Detta är oftast gjort arthroscopically och görs vanligen på som en öppenvården. Läkaren kommer att göra tre små snitt och använder verktyg genom dessa för att nå knäleden för att reparera och korrigera eventuella ligamentskador hon finner. Efter snitten är stängda, går patienten hem för att återhämta sig och börja sjukgymnastik. Betydelsen av sjukgymnastik kan inte överskattas, eftersom ligament måste rehabbed helt för att undvika reinjury.

Sjukgymnastik är utan tvekan den mest kritiska delen av någon knäskada eller kirurgi återhämtning. En skicklig sjukgymnast kan ge knät tillbaka till sin fulla potential, och med beslutsamhet och viljestyrka på slutet, kan du väl sluta bättre än du var innan skadan. PT börjar inom några timmar efter att vakna från kirurgi och börjar med re-engagera quadricepsmuskeln, som är den första muskeln att stänga när en knäskada inträffar. Rörelseomfång övningar kommer att försäkra knäet förblir smidig, och så småningom motstånd motion kommer att stärka knäet för att hålla den från att bli åter skadade. Se till att du har ett recept från din läkare för PT och följa regimen troget.