Vilka är farorna med örondroppar?

Örondroppar används ofta för att behandla öroninfektioner och öronvax uppbyggd. Om den används på rätt sätt, kan örondroppar hjälpa dig att undvika ytterligare medicinska ingrepp för vanliga öronförhållanden. Om de används felaktigt, kan örondroppar skada örat eller göra en befintlig öra tillståndet värre.

Antibiotikaörondroppar är föreskrivna för att behandla och förebygga öroninfektioner. Över disk örondroppar används främst för att mjuka upp öronvax uppbyggd. Öronvax droppar är oljebaserat eller innehåller kemiska medel för upplösning av öronvax.

Använda passerat örondroppar är farlig, antibiotika örondroppar förlorar styrka över tiden. En öroninfektion ska behandlas med färska antibiotika.

Över disk örondroppar fukta örat i ett försök att mjuka upp öronvax och bör inte användas för mer än två veckor. Fukt i hörselgången kan orsaka en öroninfektion. Om öronvax uppbyggd inte svarar på örondroppar efter en till två veckor, kontakta din läkare.

Örondroppar bör inte användas om trumhinnan äventyras. En öppning i trumhinnan kan örondroppar att ange ditt mellanörat. Utländsk vätska i mellanörat kan orsaka infektion och permanent hörselskador.

Försök att vara sanitära vid hantering örondroppar. Tvätta händerna och undvika att röra örat med applikatorn. Bakterier kan införas till applikatorn orsakar återinfektion varje gång dropparna används. Dropp tips bör rengöras med tvättsprit mellan användningarna.

Avsluta alltid ett antibiotikum recept och delar inte örondroppar med andra. Följ alla doserings och tids instruktionerna på örat droppe flaskan. Enligt Earhelp.co.uk kan örondroppar vara säkra och effektiva när de används enligt anvisningarna.