användning av pimpsten för rengöring av tänder

Dentala laboratorier använder olika verktyg och produkter för att rengöra tänderna och strid tandköttssjukdomar. Alla laboratorier använder en biprodukt av vulkanisk aska för att hålla tänderna rena. Pimpsten är en produkt som härstammar från vulkanisk aktivitet. Vulkanisk sten utförs för att skapa rengöringsprodukter som är relaterade till tandvård.

Pimpsten utvinns ur vulkanisk sten och bildas av kiseldioxid lava som är en biprodukt av vulkanutbrottet. Vulkanutbrott producerar aska som kan kylas och flyter på vatten gör att lava som ska samlas in och tillverkas som ett rengöringsmedel. Rengöringsmedlet kan föreligga i form av en vätska, gel eller pulver.

I tandtekniska laboratorier och kliniker, är Pumice ett pulver används som en produkt för rengöring av tänder och blekning och rengöra tandproteser. Pimpsten ingrediensen kan hittas i andra vanliga rengöringsmedel, såsom handtvål, kosmetiska rengöringsmedel och polermedel. Som ett dentalslipande rengöringsmedel, ger pimpsten en djup rengöring tänder och fungerar som en agent för att döda bakterier på tänderna innan det påverkar tandköttet.

Pumice finns i mer än 50 länder och den största tillverkaren är Italien. Länder som Grekland, Chile, Spanien, Turkiet och USA producerar även pimpsten. Dentalföretag, såsom Colgate, köper råvaran av pimpsten för att tillverka substansen i deras produktlinje av tandkräm och tandblekningsmedel.

Enligt Mellanöstern tidning vetenskaplig forskning, bär förorenade pimpsten alternativa effekter utsätta läkare och patienter till olika bakterier, svampar och hudsjukdomar. Om en persons tänder rengörs med förorenade pimpsten, kan en resultera i sjukdom innebär bäckenregionen av kroppen och även ömhet i tandköttet. Tandtekniker måste säkerställa att pimpsten lagras i en kontrollerad miljö och användes före den normala utgångsdatum som tillhandahålls av tillverkaren.

När det används på rätt sätt i ett tandtekniskt laboratorium inställning kan pimpsten gynna kunderna med djuprengöring till sina tänder och rengöring av andra dentala objekt. Pimpsten kämpar också ytan tandbakterier och bakterier som är svårt att se med blotta ögat. Fördelarna med rengöring av tänder eller använda tandkräm med ingrediensen av pimp ger vitare, renare tänder.