typer av bäcken

Sjukhus använder bäcken som bärbara badrumslösningar för sängliggande patienter som lider av inkontinens eller andra sjukdomar som hindrar dem från att använda en vanlig badrum. Bäcken kan användas för urin eller avföring, och tillverkas i många former, storlekar och material. De två vanligaste typerna är standard kontur bäcken och brott bäcken.

Regelbundna bäcken är konturerade för att passa den fysiska formen hos en patients posterior. Pannan har en grund skål under för att samla upp vätska och fast avfall. Regelbundna bäcken kan glida under en patient med full eller begränsad rörlighet.

Fraktur bäcken har en total kilform med en lägre uppsamlingstråget. Kilformen är i stånd att glida under patienter med begränsad eller ingen rörlighet. Vanliga patienter för brott bäcken inkluderar patienter med brutna ben, armar och ben saknas, förlamning eller någon annan krämpa som kraftigt begränsar rörelse.

Urinoarer samla flytande avfall från patienter. Typiska urinoarer består av ett kontur inkörsport för genitalia och en lägre reservoar för urinsamling. Urinoarer har utformats för både manliga och kvinnliga patienter, med olika former för varje kön.

Bäcken material varierar beroende på användning. Vanliga material inkluderar plast och metall. Plast ger ett billigare alternativ till metall bäcken och möjliggör engångs bäcken. Engångs bäcken kan kastas bort efter en enda användning. Mångsidiga bäcken kan tvättas och desinficeras efter varje användning.