vad är C4-C5 spondylos?

När artrit sker i ryggraden, är det tillstånd som kallas spondylos. Personer med C4-C5 spondylos har utvecklat artrit mellan den tredje och fjärde halskotorna av deras halsar. Cervikal spondylos kan orsaka betydande smärta och framsteg punkt där patienterna blir oförmögen att höja sina huvuden eller kontrollera sina lemmar. Patienter med mindre allvarliga fall av C4-C5 spondylos kan hitta lindring med sjukgymnastik och medicinering, men operation för att stabilisera ryggraden kan bli nödvändiga.

Åldersrelaterad degenerering av ben i nacken och i brosk, eller skivdynor, mellan kotorna skapar förutsättningar för cervikal spondylos. Skador från en nackskada kan påskynda nedbrytningen av dämpning mellan kotorna, och lite utöver att undvika skador kan göras för att bromsa uppkomsten av en viss grad av cervikal spondylos. Mayo Clinic säger att upprätthålla korrekt hållning och regelbundet ta pauser från aktiviteter som att skriva på en dator som innebär att hålla huvudet på onaturliga vinklar kan hålla lederna i halsen friska.

Återkommande eller kroniska nacksmärtor och stelhet kan signalera uppkomsten av livmoderhalscancer spondylos. Dessa symptom förvärras och bli mer frekvent över tiden, och smärtan kan sprida sig ner i axlar och armar. Patienter kan också ha huvudvärk.

Som cervikal spondylos fortskrider kan ben sporrar bildas på de delar av kotorna som gnids mot varandra. Dessutom kan den komprimerade eller lutas C4 och C5 kotor träffar ryggmärgen, skapar domningar och svaghet i armar och ben, liksom enstaka förlust av balans. Patienter med mycket avancerad livmoderhalscancer spondylos kan förlora blåsa eller tarm kontroll eller inte klarar av att gå eller röra sina armar.

Vila och övningar för att stärka musklerna i nacken utgör den första raden av behandlingar för livmoderhalscancer spondylos. Terapeutiska åtgärder kan gå vidare till att ha patienter bära en nackskydd eller låg i dragkraft för en tid att justera kotor i nacken. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel spelar också en roll vid behandling av fall av cervikal spondylos som inte kräver kirurgi. Svår smärta kan uppmana recept för kortisoninjektioner, opioider och muskelavslappnande.

Patienter som visar neurologisk försämring såsom brist på tarm kommer att ha operation för att avlägsna eventuella ben sporrar och minska trycket på ryggmärgen. Som en del av operationen, kan patienter har ben och brosk bort eller har ben implanteras.