vad som är santyl salva?

Santyl är varumärket för kollagenas salva. Denna receptbelagda mediciner används för att hjälpa läkningen av sår i huden och brännskador. Kollagenas är ett enzym som fungerar genom att bryta upp och avlägsna död vävnad och hud.

Enligt Santyl hemsida, detta Food and Drug Administration (FDA) godkänt salva är en aktiv enzymatisk behandling som stadigt bort döende vävnad från sår. Santyl rensar såret av minimala cellrester, så frisk vävnad att växa. Detta läkemedel är lämpligt för användning i de inledande skedena av avlägsna skadad, infekterat, död vävnad eller efter kirurgiskt avlägsnande av vävnad.

Enligt WebMD, biverkningar av Santyl salva smärta eller en brännande känsla i det drabbade området och tillfällig irritation eller rodnad i huden som omger det drabbade området. En allergisk reaktion mot Santyl är sällsynt, men läkarvård garanteras för en utveckling av hudutslag, yrsel, andningssvårigheter, svullnad eller klåda i ansiktet, hals eller tunga.

Applicera inte Santyl med fingrarna och tvätta händerna noggrant efter applicering. Applicera endast till det drabbade området och avstå från att få medicin på omgivande hud. Do not get salva i ögonen eller runt ögonen. Hud som innehåller tungmetaller kan minska effekten av Santyl.