vad som orsakar knoge smärta?

Knogar är lederna som ansluter fingrarna till händerna. De är nödvändiga för fluid finger- och handrörelser. Vanliga vardagliga aktiviteter, såsom att hålla en sked, svara på en telefon eller ens ringa en dörrklocka skulle vara svårt eller omöjligt utan korrekt användning av knogar. När det finns smärta i knogarna, är en individs förmåga att fungera normalt inhiberas.

Frakturer uppstår när en stor mängd tryck appliceras på ett ben och benet sprickor. Frakturer är vanliga bland barn och äldre, till stor del på grund av ben är antingen fortfarande under utveckling eller börjar försämras och blir sprött. Smärta i knogarna kan orsakas av en fraktur eller i närheten av knogarna. Detta kommer att orsaka svullnad, smärta, blödningar och möjligtvis förskjutning av leder och ben.

Felty syndrom är en sällsynt form av reumatoid artrit. Det har många symptom, däribland viktlös, mun infektion, anemi, svullna lymfkörtlar och gemensamma obehag och smärta. Människor som kan ha Felty syndrom kan uppleva någon eller alla av de många symptom. Eftersom ledvärk eller missbildning är vanligt, kan knogarna även påverkas av Felty syndrom.

Gikt är en form av reumatism och anses vara mycket smärtsamt. Gikt orsakas när små, kristalliknande avlagringar av urinsyra bygga upp i gemensamma utrymmen och bindväv. Om urinsyra kristaller utveckla och samla in de gemensamma utrymmena och bindväv nära knogarna, blir resultatet svår smärta, svårigheter att röra knogarna och svullnad, brännande, stelhet och inflammation. Urinsyra kristaller transporteras av blodet och feta eller överviktiga människor är mer benägna att utveckla gikt.

Lederna innehåller brosk. Eftersom vissa människor ålder, brosket i lederna börjar försämras, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas artros. Brosk gör det lättare för ben att glida och flytta. Till exempel, knogarna är där metacarpals och falanger möts. Brosket på detta område gör det lätt för de två ben att glida utan att gnugga mot varandra. När brosk degenererar på grund av artros, ben gnugga och slipa mot varandra, vilket mild till svår knoge smärta.