varför gör en plötslig förändring i vädret orsaka sjukdom?

Varje förändring i vädret skickar en ny omgång av människor till doktorn. Men är dessa sjukdomar verkliga eller inbillade? Vissa hävdar att vädret orsakar sjukdom är en gammal talesättet – och de kan vara rätt. Människor blir sjuka från bakterier och ett svagt immunförsvar, inte från temperatur. Men väderomslag kan orsaka symptom som är lika försvårande som the real thing.

Väder ensam kan inte göra en person sjuk, men förändringar i vädret åtföljs av en mängd andra förändringar som kan ge en person influensaliknande symtom. Din kropp används för att fungera i en viss temperatur, så årstiderna växlar, är kroppen tvungen att åter anpassa sig. Detta inkluderar immunförsvaret, vilket gör dig mer sårbar för infektioner och virus.

När en tropisk storm träffar, kan det få folk att känna sig sjuk. Varför inte en varm dusch göra samma sak? Anledningen är att det inte är regn eller temperatur enbart som åstadkommer infektioner. Kallt väder ger människor rinnande näsor, men inte en kall, och fastnar i regnet kan ge människor frossa men inte feber. Även vädret inte direkt leda till sjukdom, kan symptomen det orsakar fortfarande lämnar människor känner under the weather.

Så varför en storm få folk att känna sjuk? När en storm träffar, orsakar det en droppe i lufttrycket, vilket kan leda till symtom som migrän. Din kropp lär sig att fungera i ett visst tryck, och när det ändras, kan det utlösa förödelse på ditt system. Detta är anledningen till att människor lider höjdsjuka och tryckfallssjuka, och i stormigt väder, kan människor befinner sig på samma sätt lidande.

Kallt väder innebär mer inomhusaktiviteter, och när människor instängda inuti rum tillsammans med fönstren stängda, bakterier är mer benägna att sprida sig. Människor inte får så mycket frisk luft som de gör i varmare väder, och de kanske inte är lika benägna att utöva i kylan.

Kost, motion och hygien kan stärka immunförsvaret, medan väderomslag. Att få tillräckligt med C-vitamin är viktigt för att avvärja förkylningar. Zink, finns i livsmedel såsom ostron, skaldjur och alla kli spannmål, hjälper kroppen att göra fler T-celler, som bekämpar infektioner. Motion sänker stress som gör människor sårbara för virus, och det kan öka spridningen av celler som behövs för att bekämpa infektioner. Och i alla temperaturer, tvätta händerna ofta kan förhindra spridning av bakterier som orsakar sjukdom i första hand.